IPL (Intense Pulsed Light)

Heeft u ook zo genoeg van het scheren, epileren, harsen en ontharingscrèmes? Deze bieden een kortstondige oplossing. Met de moderne IPL (Intense Pulsed Light) technologie van Ecuri World Record is het nu mogelijk om daar een eind aan te maken.

 

Hoe werkt het?

De IPL lichtflits richt zich op het pigment van het haar. Per puls worden er meerder haartjes in een gebied van een aantal vierkante cm bereikt. Doordat een flits met de Ecuri World Record maar heel kort duurt, er word gebruik gemaakt van veilig en zichtbaar licht, ontstaan er vrijwel nooit neven effecten en is de behandeling vrijwel pijnloos. Omdat het pigment in het haar, dat verantwoordelijk is voor de haarkleur, de energie van de IPL moet kunnen absorberen is de behandeling van zeer licht haar (blond, grijs etc.) moeilijk en soms onmogelijk.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De groeicyclus van het haar bestaat uit 3 fases: de groeifase, de regressieve fase en de rust fase. De IPL-flitsen zijn het meest actief op de haren welke in de groeifase zijn. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. Gemiddeld zijn 5 tot 9 behandelingen nodig voor een bevredigend eind resultaat. Doordat het apparaat individueel ingesteld kan worden naar de behoeften van iedere cliënt wordt u pijnloos behandeld en bent u van uw (over)beharing verlost. Elk lichaamsdeel kan met Ecuri behandeld worden bij zowel mannen als vrouwen. Pijnlijke ervaringen zijn verleden tijd.

 

Zo gaat het in zijn werk

In deze video, van het Ecuri, wordt uitgelegd hoe de IPL-lichten ervoor zorgen dat de haren definitief worden verwijderd.