Fruitzuurbehandeling

Een fruitzuurpeeling is geschikt voor iedereen die een effectieve huidverbetering wil of die hun teint willen opfrissen, de poriën willen verfijnen en kleine oppervlakkige pigmentvlekjes willen behandelen.

Tijdens uw behandeling bekijken we welk soort peeling het meest geschikt is voor uw huid en daar wordt uw behandeling op aangepast. Deze peelings kunt u eenmalig nemen tijdens een behandeling.

Deze behandeling is ook geschikt als kuur. Voordeel is dat na de kuur de huidconditie aanzienlijk verbeterd. Hoe vaak de peeling gedaan moet worden en met welke tussenpozen, is afhankelijk van de conditie van de huid. Meestal zijn 6 behandelingen met 2-4 weken interval effectief.

Bij Acne, onzuivere- en verstopte huid, huidverkleuringen (pigmentvlekken door de zon), tekenen van huidveroudering en/of verslapte huid is een kuur aan te raden.

De verschillende peelings zijn :
– Fruitzuurpeeling
– Glycolzuurpeeling
– Salicylzuurpeeling

Fruitzuurpeeling

Lactic acid (melkzuur) en Glycolic acid (glycolzuur) zijn bekende peelende stoffen. Ze behoren tot de groep Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) die ook wel fruitzuren worden genoemd. Deze Pascaud AHA peelings kennen verschillende concentraties die afgestemd worden op het huidtype en de huidconditie.

Bij een behandeling met Fruitzuur worden dode huidcellen op een effectieve wijze verwijderd, daardoor het de aanmaak van nieuwe cellen bevordert. Fruitzuur werkt in de bovenste huidlaag, en is vooral bedoelt om de huid te verfrissen en egaliseren. Het verschil met het werken met Glycolzuur is dat het werkzaam is in de diepere huidlagen. Glycolzuur is daardoor ook geschikt voor het verzachten van acne-littekentjes en het verminderen van hyperpigmentatie.

Salicylzuurpeeling

BHA (beta hydroxy acid) salicylzuurpeeling is een aanvulling op de melkzuur- en glycolzuurpeeling. De salicylzuurpeeling bevat 20% salicylzuur, een werkzaam percentage.

De Salicylzuurpeeling is uitermate geschikt voor de behandeling van Acne. Salicylzuur heeft als eigenschap dat het in de talgkliertjes en poriën kan dringen, om daar talg en onzuiverheden te verweken. Hierdoor wordt het verwijderen van comedonen en milia makkelijker en minder pijnlijk.